dilluns, 16 de maig del 2011

Marc Romero (Exercicis Pere Calders)

1. Fes una síntesi de cadascun dels contes.
(Invasió Subtil i Altres Contes)
Aquest conte tracta sobre un home que està sopant a un hostal anomenat Punta Marina. De sopte se li acsta un japonés i li pregunta si pot asseure’s al costat i un cop els dos a taula, comencen a parlar durant una bona estona. El protagonista se sent fascinat per la facilitat del japonés per parlar l’idioma d’aquí i que s’hagués acostumat tan ràpid als costums occidentals.Després parla amb la seva dona i aquesta li diu que ho ha imaginat i que ha de ser una mentida.
(La Hiena)
El conte tracta sobre un oficial que es fa passar per un missatger per tal de matar un funcionari.Un cop trova al seu objectiu, li diu que no es mogui perque no vol que sofreixi, llavors li diu que li suggereixi un lloc on donarli i que sigui mortal, aquest li diu que a la nuca i mentre que l’assassí està mig a la lluna i distret, el funcionari li dóna un cop i el deixa inconscient.Per això el fiquen a la presó on li donen el nom de “ La Hiena” però ell no el vol i diu que el deixa per a un altra persona que entri a la presó.
2. Analitza el tipus de narrador.
(Invasió Subtil i Altres Contes)Es tracta d’un narrador en primera persona.
(La Hiena) Es tracta d’un narrador en primera persona perque descriu el punt de vista del protagonista que participa directament en la història.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada