dilluns, 6 de desembre del 2010

Els modernismes



El Modernisme: Jaume Brossa       Maria Soto
1. Què critica Brossa del regionalisme i de la literatura de la Renaixença?
* Jaume Brossa creu que en el període de la Renaixença, els autors literaris  van donar massa importància al passat utilitzant models arcaics, per tant impedint que la seva producció literària avancés conforme als temps  en que estaven vivint.
* L’autor creu que la cultura d’una generació ha d’agafar tot lo bo del patrimoni de la generació anterior, però si aquesta porta un patrimoni dolent, és millor començar de nou i ignorar valors que facin que la societat vagi enrere, per tal de millorar la creació de l’obra artística. Diu que les generacions passades ens van deixar un lema que no donava peu a la imaginació i que això provocaria que la literatura s’estanqués.
2. Fins quin punt Brossa creu que la nova cultura que ell defensa ha de tenir en compte el passat?
* Jaume Brossa creu que s’ha de tenir en compte el passat, només fins el punt que aquest ens pugui beneficiar i ens ajudi avançar. Diu que s’ha de renovar tot allò que sigui molt antic i que ja no s’adapti a les necessitats literàries de l’època, que s’ha d’innovar i créixer: “A èpoques noves, formes d'art noves.”
3. Quina classe social creu l'autor de l'article que ha de tenir un paper preponderant en la recuperació cultural de Catalunya? Per què?
* l’autor creu que qui ha de tenir un paper important en la recuperació cultural de Catalunya ha d’estar la massa anònima, és a dir els ciutadans ja que són els únics que podem aportar noves idees.  Ell considera que l’aristocràcia i la burgesia són els dos sector que han obtingut més riquesa a costa de la creació d’altres persones i que per això cal deixar-los de banda i enfocar la vista cap als ciutadans.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada