dilluns, 20 de desembre del 2010

Modernisme Exercici 4. (Marc Romero)

4.Busca informació sobre l’argument d’algunes novel·les modernistes i després redacta un escrit on expliquis el tema d’aquestes obres relacionant-lo amb el tema típic del Modernisme.

Victor Català, Solitud.


Tracta sobre una dona, Mila que es casa amb un home gandul i antipàtic que acepta una feina d’hermità en una petita esglèsia.
Hi han dos tipus de personatjes. Per una banda hi ha el Gaietà , que és el símbol de la bondad, i per altra tenim l’Ànima , que és completament el contrari, el sentiment de mal i de violencia.
La tragèdia comença quan Ànima assessina a Gaietà i posteriorment viola a Mila.
Per això Mila decideix abandonar i s’enva cap a les terres baixes creient que allà trobara la llibertat. Tot això és provocat per una visió molt pesimista del món rural.

Victor Català., Drames Rurals.

Són un conjunt de dotze drames escrits en prosa que tenen com a tema principal el ruralismo simbòlic típic del modernismo. La història tracta sobre el matrimoni, sobre les marginacions que pateixen les dones i les dificultats per adaptar-se a la vida conjugal. La dona busca un refugi en el matrimni, un lloc en el que se sent segura sempre sota el poder del marit, i tot per a  que no se senti exclusa de la societat.
Aquesta obra esposa la lluita contínua contra la societat de l’època i la naturaleza .

Els Sots Ferèstecs. Ramon Caselles.

Tracta sobre un capella molt jove (Llatzer) , que s’oposa contra els habitants del seu poble icontra lanatura i per això ha de lluitar contra elles, fets propis del modernisme.
El protagonista intenta apropar-se a la societat pero de cap de les maneres aconsegueix que aquesta evolucioni, per lo tant fracasa.
L’obra ens vol parlar sobre el fracas del protagonista en el intent de canviar una  societat en la que ell es veu apartat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada